Wednesday, January 16, 2019
Home Uncategorized Pravila je brojanice i nije imala NI CVONJKA, a danas vodi biznis...

Pravila je brojanice i nije imala NI CVONJKA, a danas vodi biznis vredan milijardu dolara i na listi najbogatijih ostavila je iza sebe OVE DVE VELIKE ZVEZDE

26
0

Pre 16 godina, Kendra Skot (44) je u svom domu u Teksasu nizala brojanice. Imala je 500 dolara da uloži u posao, i želela je da pravi jeftiniji, a kvalitetan nakit.

Kendra Skot
KENDRA SKOT FOTO: PROFIMEDIA

Danas, 16 godina kasnije, njeno ime i njen nakit su brend za sebe. Ima 95 radnji širom Amerike, a već drugu godinu zaredom je na prvom mestu Forbsove liste najbogatijih žena Amerike koje su počele od nule – pretekla je čak i Bijonse i Tejlor Svift. Procenjuje se da ova dizajnerka vredi oko milijardu dolara.

– Bilo je mnogo uspona i padova. Mnogo puta sam bila uverena da ću propasti. Nisam imala nikakav početni kapital i sve sam radila sama – priča ona za “CNN”.

Tek 10 godina nakon što je osnovala kompaniju,2013. godine, našla je investitore.

– Volela bih da sam imala nekog da mi pomogne, nekog anđela čuvara, naročito za vreme recesije. Moj posao je jedva preživeo to vreme, ostalo mi je samo sedmoro zaposlenih. Sad ih zovem “super sedmorka”, a to teško iskustvo nas je dodatno zbližilo i ojačalo – kaže Kendra.

Ono što je u njenoj kompaniji specifično jeste da radi na osnaživanju žena i postavlja ih na najviše pozicije.

– Smatram da su udružene žene najjača sila. Zapravo, uverila sam se u to – kaže Kendra, dodajući i da je za uspešan biznis najbitnije imati dobre, vredne i lojalne radnike.

– Zato se trudim da svi moji radnici znaju koliko ih cenim. Iza moje firme ne stoji samo Kendra Skot, već i svi divni radnici – zaključuje ona.

Inače, Kendra je i proširila posao na enterijer, pravljenje sveća i dekorativnih kutija, i uvek je spremna na promene koje će ojačati njen brend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here